29 iulie 2012 - Săptămâna aceasta ne rugăm pentru: Convertiții de la Religiile Animiste

Animiştii cred că există spirite care trăiesc în tot ceea ce-i înconjoară. Unele dintre aceste spirite sunt prietenoase dar altele sunt rele şi aduc întotdeauna nenorociri. Dezastrele cum ar fi seceta, foametea, boala, incendiile, cutremurele, furtunile şi inundaţiile sunt de fapt lucrarea spiritelor rele.

Oamenii se tem de aceste spirite rele şi le aduc ofrande speciale şi sacrificii ca acestea să nu le facă rău lor şi familiilor lor. Alţii poartă anumite brăţări sau obiecte magice (numite fetişuri) despre care cred că au puteri magice să-i protejeze de rău.
Mulţi animişti cred că există un mare Dumnezeu-Creator sau Dumnezeu al Cerului. Nu este un Dumnezeu pe care-l pot cunoaşte pentru că este atât de misterios şi atât de departe de ei încât nu pot ajunge la el. Deseori aceste grupuri tribale primesc cel mai bine Evanghelia. Religia lor constă dintr-o sumă de tradiţii preluate de la generaţiile anterioare, deci nu este un set de convingeri trăite cu stricteţe. Tocmai de aceea tribalii sunt mai uşor de abordat, având în vedere şi natura lor ospitalieră şi curioasă.

ANIMISM
• Una dintre cele mai vechi religii
• Întâlnită în special în Africa, dar și oriunde există un mod de viață tribal tradițional.
• Se estimează că aproximativ 200 de milioane de oameni practică animismul.
• Este o tradiție orală, cele mai multe învățături se transmit sub forma povestirilor.

Să ne rugăm:
-      legăturile cauzate de aceste duhuri de frică să fie rupte: cei mai mulți animiști se tem de zei , spirite sau duhuri ale strămoșilor.
-      împotriva ocultismului, vrăjitoriei, magiei și a practicilor voodoo prezente pretutindeni în lumea animistă.
-  pentru creștinii cu un trecut animist - să înțeleagă scopul suferințelor: Dumnezeu ne învață lucruri noi despre El şi modeleză caracterul nostru pentru a ne crește tot mai mult în asemănarea cu El.


Voi sunteţi martorii Mei – zice Domnul – voi şi Robul Meu pe care L-am ales, ca să ştiţi, ca să Mă credeţi şi să înţelegeţi că Eu sunt: înainte de Mine n-a fost niciun dumnezeu, şi după Mine nu va fi. Isaia 43:10

22 iulie 2012 - Săptămâna aceasta ne rugăm pentru: Convertirea islamicilor care țin Postul - Ramadan

În   această   perioadă,   musulmanii   încep un post de o lună de zile numit Ramadan. Calendarul musulman are ca fundament anul cu doar 354 de zile. Prin urmare, în fiecare an, postul de o lună de zile începe cu aproximativ 11 zile mai devreme decât anul anterior.
Musulmanii postesc de la răsăritul soarelui până la apus, în fiecare zi în această lună. Se abțin de la mâncare, băutură, fumat, mirosuri frumoase şi relații conjugale.
În fiecare zi după apusul soarelui, încheie postul de obicei printr-un ospăț. Li se permite să mănânce până la răsăritul soarelui în ziua următoare.
Conform doctrinei islamice, acest post îi ajută pe oameni să dobândească un statut corect în fața lui Dumnezeu şi intrarea în Rai.
Postul   Ramadanului   este   una   din   cele mai bune perioade în care misionarii pot proclama Evanghelia islamicilor cu care au stabilit relații de prietenie.

Ramadan - Postul Islamic
•   durează 29 sau 30 de zile
•   abstinență din zori până la apusul soarelui
•   în această perioadă se face pelerinaj la Mecca
•   postul  se  încheie  cu  cea  mai  importantă
sarbatoare islamică

Să ne rugăm:
O,   Doamne   Isuse,   mă   rog cu dragoste şi compasiune în inima mea pentru musulmani în această perioadă de post.
Doamne,Tu ştii cei mai mulţi dintre ei sunt oameni sinceri. Sunt foarte serioşi în ceea ce priveşte religia şi convingerile lor. Mă rog îi ajuţi îşi dea seama că este zadarnic să încerce să se apropie de Tine altfel decât prin crucea de pe Calvar.
Ajută-i, o, Doamne, să descopere  în  această  perioadă a postului că nu prin fapte ale neprihănirii suntem mântuiţi, ci dimpotrivă, doar prin credinţa în harul Tău. Amin.

„Lăudați pe Domnul, chemați Numele Lui, vestiți lucrările Lui printre popoare, pomeniți mărimea Numelui Lui! Isaia 12:4

15 iulie 2012 - Săptămâna aceasta ne rugăm pentru: Cristi și Monica Oșan [Mozambic]

Cristi și Monica sunt din Oradea, din biserica Viațã Nouã și au un copil pe nume David.
Sunt amândoi medici stomatologi și au lucrat în centrul țării, într-o clinică mobilă, oferind tratament gratuit tuturor celor care aveau nevoie.
Au folosit această oportunitate abordând fiecare pacient pe teme legate de viață spirituală pentru a le arata cine este singurul Dumnezeu adevărat.
Mozambic este o țară situată în sud-estul Africii cu o populație de aproximativ 22 milioane locuitori. Este una dintre cele mai sărace țări din lume, rezultat al asupririi coloniale și al multor ani de război civil.
Este o țară cu peste 300.000 de orfani și aproximativ 25% din populație sunt infectați cu HIV.
Cristi și Monica sunt într-o perioadă de căutare a voii lui Dumnezeu după trei ani de slujire în Mozambic.   Ei se perfecționează profesional și se pregătesc pentru a se întoarce într-o altă țară de pe câmpul de misiune.

Mozambic
•   22 milioane locuitori
•   Capitala: Maputo
•   religia - hinduism
•   o țară foarte săracă
•   peste 300.000 de orfani
•   25% infectată cu HIV.


Să ne rugăm:
-         Vor   știe  clar  ce  vrea Dumnezeu de la ei pentru că vor să Îl servească pe El acolo unde este nevoie – acesta e motivul cel mai important de rugăciune pentru familia lor.
-         Trec     prin     mai     multe încercări   (sănătate,   financiar și emoțional) și au nevoie de susținere în rugăciune.
-         Au nevoie de binecuvântarea lui Dumnezeu, de blândețea Lui și de o apropiere mai puternică de El.

“Dacă trăiești pentru lumea ce va vie, o primești pe aceasta în schimb; dar dacă trăiești numai pentru această lume le pierzi pe amândouă.” C. S. Lewis

8 iulie 2012 - Săptămâna aceasta ne rugăm pentru: Victimele traficului de persoane

     Bărbați, femei şi copii din România sunt traficați către țări din Europa şi Statele Unite ale Americii în scopul muncii forțate în agricultură şi industrie, de cerşetorie forțată precum şi pentru exploatare sexuală.
O mare parte dintre copiii români forțați să cerşească în țările din Europa de Vest sunt de origine rromă.
În  anul  2010,  autoritățile  au  anchetat 71 cazuri  de  trafic  de  ființe  umane,  au trimis spre acuzare 407 persoane din care au condamnat 203   pentru trafic de ființe umane.
            Anul 2011 a fost al doilea an consecutiv când guvernul nu a reuşit să aloce fonduri ONG-urilor care oferă asistență victimelor.
            Au fost identificate 1.154 victime însă doar un număr de 544 dintre ele au beneficiat de servicii sociale.
            Să ne rugăm:


  • pentru victimele traficului de persoane - să revină la o viață normală pentru vindecarea   fizică și emoțională a victimelor;
  • să-L cunoască pe Dumnezeu, singurul care  îi iubește    cu adevărat;
  • protecție, înțelepciune și îndrăzneală pentru asociațiile care se ocupă de salvarea victimelor traficului de persoane;
  • pentru noi lucrători din rându surorilor  care  să se implice  în salvarea victimelor traficului de persoane.

                Trafic de persoane Romania -2010


  • 1277 - victime cunoscute
  • 717 - persoane anchetate
  • 417 - traficanți acuzați
  • 203 - traficanți condamnați din care 58 nu au primit pedeapsa cu închisoarea

          Hoțul nu vine decât să fure, să înjunghie şi să prăpădească. Eu am venit ca oile să aibă viață, şi s-o aibă din belşug.  Ioan 10:10 

1 iulie 2012 - Săptămâna aceasta ne rugăm pentru: Ovidiu și Cornelia Pater [Namibia]

         Ovidiu și Cornelia au doi copii, Lidia și Daniel. Sunt trimiși de Biserica Creştină Penticostală „Maranata” – Oradea.
         Ovidiu a fost implicat în mai multe proiecte misionare în triburile animiste din Mozambic, Congo și Namibia.
         Din 2009, împreună   cu familia, lucrează printre   bușimenii   din   Namibia în evanghelizare și plantare de Biserici străbătând la fiecare sfarșit de săptămână zeci de kilometri pentru a duce vestea buna în satele cele mai apropiate.
         Sunt implicați    de      asemenea   în alfabetizarea și educația creștină a multor copii de bușimeni. Sunt la finisajele construcției unei școli cu patru clase pentru copii și două camere pentru profesori.
         Caută în același timp să se implice în proiecte sociale pentru bușimenii care trăiesc într-o sărăcie extremă.

           NAMIBIA
v Populația: 2,212,037
v Capitala: Windhoek
v Limba vorbită: afrikaans
v Creștini evanghelici: 12%

          Să ne rugăm:

§  pentru lărgirea Împărăției lui Dumnezeu printre Bușimeni;
§  mulți copii bușimeni să aibă posbiliatea să învețe  în  școala  pe  care au construit-o;
§     în  satele  din  jurul  taberei creștine ia ființă biserici stabile de bușimani.