Săptămâna 48 - Duminică, 27 Noiembrie 2011 - În această săptămână ne rugăm pentru: Arabi

Biblia este o sursă principală a genealogiilor arabe: ioctanitii, ismaelitii şi cheturitii (Geneza 10, 25). Musulmanii cred că Mohamed a fost urmaş al lui Nebaiot, unul dintre cei doisprezece fii ai lui Ismael.
Încă din ziua Cincizecimii o parte dintre cei care erau plini de duh a vorbit în limba arabă despre faptele măreţe ale lui Dumnezeu (Fapte 2:11). Laudele adresate lui Dumnezeu au fost auzite în arabă înainte ca acestea să fie proclamate în engleză, franceză, germană sau spaniolă!
Milioane de arabi din lumea întreagă îl urmează deja pe Mesia, treziri semnificative având loc în Liban, Siria şi Iran.

 Rugăciune:

Să ne rugăm ca mulţi creştini arabi din bisericile antice din Liban, Egipt sau Irak să fie lumina lui Hristos pentru lumea arabă.
Isaia, profetul, vorbeşte despre nişte vremuri în care gloria lui Dumnezeu va fi manifestată în mijlocul arabilor (Isaia 60:1-7). De asemenea, el vede o vreme în care Egiptul, Israelul dar şi Asiria se vor închina împreună Domnului. Să mijlocim ca mulţi arabi să ajungă să se închine în Duh şi Adevăr.

Săptămâna 47 - Duminică, 20 Noiembrie 2011 - În această săptămână ne rugăm pentru: L. M. - Turcia

Este membră a Bisericii Betleem din Medgidia, a absolvit Centrul Roman de Studii Transculturale din Constanţa, dar şi alte cursuri de ucenicie din Drobeta-Turnu Severin şi Braşov.
Din anul 2004 slujeşte ca voluntar în Dobrogea în biserici româneşti şi turceşti atât în lucrarea cu femeile, conducând mai multe grupuri de studiu biblic, cât şi în lucrarea de alfabetizare a femeilor musulmane şi a copiilor.
I s-a aprobat de către APME plecarea în Turcia pentru a dezvolta un proiect de lucrare printre femeile musulmane.
A fost deja acolo pe termen scurt pentru acomodare şi pentru clarificarea viziunii de lucrare.
Condiţia femeii din lumea islamică cere o abordare specifică a evanghelizării.

 Motive de rugăciune:

Viziune de la Dumnezeu pentru o lucrare eficace între femeile musulmane din Turcia.
Protecţie fizică şi spirituală.
Adunarea suportului necesar în aceas importantă lucrare.

Săptămâna 46 - Duminică, 13 Noiembrie 2011 - În această săptămână ne rugăm pentru: Musulmanii din România

Islamul este urmat în România doar de 0,3 % din populaţia ţării, dar are o tradiţie de 700 de ani în Dobrogea, regiune ce a fost provincie otomană aproape cinci secole (cca. 1418-1878).
Cea mai mare parte din cei 67,500 de musulmani din România sunt sunniţi.
85% dintre ei locuiesc în judeţul Constanţa (formând 6% din populaţia totală a judeţului),  12% în judeţul Tulcea, iar restul în centre urbane: BrăilaCălăraşiGalaţiGiurgiu şi Drobeta-Turnu Severin.
În România se află peste 80 de moschei, iar în Medgidia există un liceu musulman, un seminar teologic şi un centru islamic.
Bisericile din Dobrogea au început evanghelizarea musulmanilor, astăzi fiind mai multe localităţi în care funcţionează biserici de foşti musulmani.

 Rugăciune:

Toţi musulmanii din România să audă Evanghelia în limba şi pe înţelesul lor.
Pentru slujitorii bisericilor turceşti din localităţile Babadag, Mangalia, Medgidia, Cobadin, Constanţa.

Săptămâna 45 - Duminică, 6 Noiembrie 2011 - În această săptămână ne rugăm pentru: Kurban Bairam

De astăzi începe pentru credincioşii musulmani cel mai mare eveniment religios din anul islamic, Kurban Bayram-ul — Sărbătoarea Sacrificiului. Sărbătoarea comemorează gestul profetului Avraam care, în accepţiunea musulmanilor, alege să-l sacrifice pe… Ismael.
Dar Allah, convingându-se de credinţa lui Avraam, l-a trimis pe arhanghelul Gabriel cu un berbec pe altar, care a fost sacrificat în locul copilului. El a adăugat că, pe lângă apropierea de Allah, Kurban Bayram-ul este un moment în care cei nevoiaşi sunt ajutaţi de membrii comunităţii, iar familiile au ocazia de a petrece mai mult timp împreună.
Cele patru zile ale Kurban Bayram-ului reprezintă perioada în care orice musulman cu o situaţie materială decentă trebuie să facă, măcar o dată în viaţă, un pelerinaj la Mecca.

Motive de rugăciune:

Musulmanii să înţeleagă semnificaţia jertfei şi să creadă în Jertfa de la Calvar a singurului Fiu al lui Dumnezeu.
Domnul să dea curaj misionarilor să vorbească în această perioadă despre Mielul lui Dumnezeu care ridică păcatul lumii.